Marttojen Olumppialaiset 6.8.2019

Harjavallan Martat kutsuivat paikallisia järjetöjä leikkimielisiin olumppialaisiin. Eläkkeensaajat ottivat kutsun innolla vastaan. Valitsijaraati nimesi itsepäisesti itsensä kisoihin. Tiedettiin, että Pirjolla on ideoita ja varustusta, koska toivomuksena osaalistujille oli myös pukeutuminen. Hulvattoman hauskaa meillä oli, kun pukeuduimme mummoiksi. Kun kerran jo eläkeläisiä olemme. Kilpailulajit saimme tietää vasta ilmoittautumisen jälkeen. Koska oli luvattu, ettei ole aitajuoksua, pituushyppyä eikä maratooniakaan, osasimme odottaa jotakin erilaista. No, oli märän rätin heittoa, virkkausta, tulikeihään heittoa, munaviestiä ja tietokilpailukin. Oikein hävettää, kun emme tienneet Harjavallan nimikkolintua, emmekä tehtaan piipun korkeutta, emmekä edes juhlavuoden yhteisöteoksen nimeä. Voi, voi!

Onneksi emme sijoittuneet kokonaiskilpailussakaan palkintosijoille, koska eräänlaista huumetta löytyi käsilaukusta. Parhaimmille tehtiin nimittäin palkintojen jaon yhteydessä rouppinkitesti.

Näitä lisää, vaikka puheenjohtaja oli kovin pahoillaan, kun ei pärjätty. 


Kuvista osa on SydänSatakunta-lehden (jonka sivuilla on lisää kuvia), yksi kuva Marttojen (FB) sivuilta, loput allekirjoittaneen.

                             EK

Käytiin Pirtillä sovittamassa vaatetusta
Kaikki joukkueet esittelyssä
Meidän mummot
Ei se rätti niin helposti vaan saaviin osu
Kokeillkaa vaikka
Virkkausta
Silmukoita syntyy
Mitä? Mitä? Täällä lääkitään
Tulikeihäs olikin melko pienen kokoinen
Pukukilpailun voittaneen maatalousnaisten kinkkujoukkue